Francesca Makeup X Factor - Before & After - Tania Cozma

Clown Contouring

Este un nou trend creat de curand pe internet, de make-up artistii din afara, in ceea ce priveste sculptarea trasaturilor fetei.
Am fost invitata sa fac o demonstratie si sa vorbesc despre aceasta tehnica la “ Observatorul Special” de la Antena 1. A fost distractiv sa pictez fata Franciscai, in diferite tonalitati de culori si sa ii creez acea masca de clovn, care ulterior urma sa se transforme intr-un machiaj delicat si numai bun de pus in lumina reflectoarelor.
Personal aceasta tehnica mi se pare prea teatrala, dar daca este folosita pentru filmari, spectacole de teatru, sedinte foto, chiar iti confera un look de diva. In schimb nu este pretabila pentru un machiaj de zi cu zi.
Pasii care i-am folosit au fost urmatorii:
In primul rand se aplica fondul de ten, in urma acestuia trasaturile fetei se aplatizeaza, apoi se face counturing-ul care ne ajuta sa redefinim trasaturile fetei si sa le scoatem in evidenta. Acest lucru se face prin umbra si lumina. Umbra creaza profunzime, micsoreaza , Lumina mareste, scoate in evidenta trasaturile. Eu am ales produse cu o textura cremoasa pentru un efect mai natural. Am aplicat un fond de ten mai inchis ( ciocolata) in zona pometilor, pe tample, pe lateralele nasului si in zona mandibulei . Apoi am ales un fond de ten foarte deschis si l-am aplicat pe centrul fruntii, pe arcada in zona ochilor, deasupra pometilor, pe coama nasului, deasupra buzelor si pe barbie. Apoi am aplicat un produs cu o textura cremoasa de culoare roz chiar langa pometi pentru a crea acel efect de blush ce improspateaza chipul . Toate aceste nuante le-am blenduit in asa fel incat sa se imbine armonios si sa creeze acel efect de „sculptat” mult iubit de toate fetele. Dupa ce am uniformizat totul am fixat cu o pudra translucida.
Hai acum puteti incerca si voi fetelor! Astept sa impartasiti cu mine experienta voastra a primului vostru “clown contouring” look 🙂 Mult succes!

Multumim salonului Go Style Beauty Center, care ne-a pus la dispozitie locatia sa pentru acesta filmare.

Tania Cozma

Makeup Artist

No Comments

Post a Comment